marți, 24 ianuarie 2012

Scopul scuza mijloacele

                                             -Eseu argumentativ-
Scopul reprezinta anticiparea mintala a rezultatului unei actiuni care porneste din mintea omului. Inceputul este reprezentat de dorinta iar mijloacele pot fi de orice natura, atat timp cat moralitatea ne-o permite. 
De altfel, moralitatea consta in raportul dintre scopul propus si mijloacele prin care ne dorim sa ajungem la acesta. Mai mult, succesul consta in determinare iar determinarea este dobandita de o persoana puternica, dispusa sa lupte pentru cauza cu vigilenta. Slabiciunea, in acest caz poate duce la esec.
Totusi, exista anumite persoane care ar adauga citatului urmatoarea fraza "atata vreme cat este pentru un scop nobil", dar ce relevanta ar mai avea aceasta continuare tinand cont de faptul ca sunt folosite orice mijloace, dintre care si cele rele, unde ar mai fi justificatia scopului bun?
In concluzie, ceea ce este facut nu are cale de intoarcere si mijloacele ni le alegem noi insine  iar atingerea scopului tine de inteligenta cu care ne jucam cartea, pana la urma viata este un joc de noroc iar norocul si-l face fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu